Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 19, 2013 @ 17:46
    Rich Green
    0

    Stuck at Installing the Database table (Umbraco 4.8)

    Hey Stefan,

    Congratulations on the relase, cheers for the great package.

    Getting an install error, db permissions seem fine but had the 'Installing the Database table' screen for > 5 minutes

    Error in log table as follows
    At /Umbraco/UrlTracker/InfoCaster.Umbraco.UrlTracker.UI.Installer.UrlTrackerInstallerService.asmx/installtable (Referred by: http://localhost:49173/umbraco/developer/packages/installer.aspx?installing=customInstaller&dir=C:\Projects\CK\CKProject\Src\www\App_Data\cf3b3b05-c10a-4bca-9ccc-3c006c6e0c13&pId=8): 

    Tested previous version (1.5.2) and it installed fine, any ideas?

    Thanks

    Rich

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 19, 2013 @ 17:49
    Stefan Kip
    0

    Hmm weird thing is, the code inside the InstallTable method is surrounded by Try/Catch which should give user-friendly error messages when someting goes wrong.
    Is it possible for you to detect the output of the AJAX POST to that URL by using Firebug/Fiddler?

    BTW, what DB are you using? MS SQL? Which version?

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 19, 2013 @ 18:23
    Rich Green
    0

    I've installed the older version for now, will try as soon as I can to replicate and check the Ajax post.

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 19, 2013 @ 19:24
    Stefan Kip
    0

    Okay, and how about the SQL edition/version?

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 20, 2013 @ 07:46
    Rich Green
    0

    Hey,

    Sorry for the delay, problem is probably because I'm using SQL Server 2012 (11.0.2100.60)

    Here's the output, if you wanted something different let me know as I can reproduce it.

    Cheers

    Rich

    http://localhost:49173/Umbraco/UrlTracker/InfoCaster.Umbraco.UrlTracker.UI.Installer.UrlTrackerInstallerService.asmx/installtable

    Server Error in '/' Application. 

    Value cannot be null.
    Parameter name: stream
     

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
    Parameter name: stream

    Source Error:

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below. 


    Stack Trace:

     

    [ArgumentNullException: Value cannot be null.

    Parameter name: stream]

       System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize, Boolean leaveOpen) +10590213

       System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize) +20

       System.Web.UI.SimpleWebHandlerParser.Parse(ICollection referencedAssemblies) +113

       System.Web.Compilation.SimpleHandlerBuildProvider.get_CodeCompilerType() +68

       System.Web.Compilation.BuildProvider.GetCompilerTypeFromBuildProvider(BuildProvider buildProvider) +140

       System.Web.Compilation.BuildProvidersCompiler.ProcessBuildProviders() +205

       System.Web.Compilation.BuildProvidersCompiler.PerformBuild() +16

       System.Web.Compilation.BuildManager.CompileWebFile(VirtualPath virtualPath) +498

       System.Web.Compilation.BuildManager.GetVPathBuildResultInternal(VirtualPath virtualPath, Boolean noBuild, Boolean allowCrossApp, Boolean allowBuildInPrecompile, Boolean throwIfNotFound, Boolean ensureIsUpToDate) +364

       System.Web.Compilation.BuildManager.GetVPathBuildResultWithNoAssert(HttpContext context, VirtualPath virtualPath, Boolean noBuild, Boolean allowCrossApp, Boolean allowBuildInPrecompile, Boolean throwIfNotFound, Boolean ensureIsUpToDate) +103

       System.Web.Compilation.BuildManager.GetVirtualPathObjectFactory(VirtualPath virtualPath, HttpContext context, Boolean allowCrossApp, Boolean throwIfNotFound) +128

       System.Web.Compilation.BuildManager.GetCompiledType(VirtualPath virtualPath) +10

       System.Web.Compilation.BuildManager.GetCompiledType(String virtualPath) +25

       System.Web.Script.Services.WebServiceData.GetWebServiceData(HttpContext context, String virtualPath, Boolean failIfNoData, Boolean pageMethods, Boolean inlineScript) +211

       System.Web.Script.Services.RestHandler.CreateHandler(HttpContext context) +126

       System.Web.Script.Services.RestHandlerFactory.GetHandler(HttpContext context, String requestType, String url, String pathTranslated) +59

       System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory.GetHandler(HttpContext context, String requestType, String url, String pathTranslated) +48

       System.Web.MaterializeHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +434

       System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +157

     

    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.18045 

     
  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 20, 2013 @ 08:24
    Stefan Kip
    0

    It's my custom VirtualPathProvider, which is responsible for the AJAX call's URL being available.

    I've only tested this with IIS. Which are you using; IIS Express or the WebDev server Cassini?

    Thanks in advance!

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 20, 2013 @ 08:29
    Rich Green
    0

    Ahh, IIS Express as it's local dev site

    Rich

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 20, 2013 @ 10:13
    Stefan Kip
    0

    I've tried reproducing with IIS Express, but it's working fine for me.
    The custom VirtualPathProvider I'm talking about is also responsible for showing the installer usercontrol, which looks to be working fine.
    The stack trace also doesn't show any of my code...

    I think your buildProviders are different than mine.
    In the web.config there's this element called <buildProviders>. Could you add the following to it:

    <remove extension=".asmx" />
    <add extension=".asmx" type="System.Web.Compilation.WebServiceBuildProvider" />
  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 20, 2013 @ 10:21
    Stefan Kip
    0

    Hmm I think it's something else. If I look at the stack trace, one of the upper lines is:

    System.Web.UI.SimpleWebHandlerParser.Parse(ICollection referencedAssemblies)

    And followed by:

    System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream)

    The provided stream is null, which is one of the 'referencedAssemblies'.
    So please check the assemblies you are referencing, there might be something weird going on there.
    You might also want to try to install the Url Tracker in a clean umbraco v4.8 installation, I think it's someting project-specific...

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 20, 2013 @ 10:31
    Rich Green
    0

    Hey,

    Cheers for taking a look, I imagine it's project specific, it's something we inherited and are rebuilding as it's all over the place.

    We'll use the existing version for now!

    Thanks again

    Rich

    (I tried adding those lines to web.config but no joy)

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 20, 2013 @ 10:33
    Stefan Kip
    0

    Can you also try to install in a clean umbraco v4.8?

    To verify that it really is a project-specific issue?

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 20, 2013 @ 10:53
    Rich Green
    0

    Sure thing! Will let you know

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jun 20, 2013 @ 13:26
    Rich Green
    0

    Clean install of 4.8, using SQL Server (as above) table creation worked fine, only note was:

    Checking the Http Module.

     

    The Http Module isn't installed: The Http Module isn't responding.

    On a side note, originally tried to install it using SQLCE (clean install of 4.8) and got the error below.

    Not sure if SQLCE was supposed to be supported.

    Hope it helps! 

    Again, cheers for the great package.

    Rich

     

    Installing the database table failed: Umbraco Exception (DataLayer): SQL helper exception in ExecuteNonQuery (Error running NonQuery: SQL Statement: CREATE TABLE [icUrlTracker]( [Id] [int] IDENTITY(1,1) NOT NULL, [OldUrl] [nvarchar](400) NULL, [OldUrlQueryString] [nvarchar](400) NULL, [OldRegex] [nvarchar](400) NULL, [RedirectRootNodeId] [int] NULL, [RedirectNodeId] [int] NULL, [RedirectUrl] [nvarchar](400) NULL, [RedirectHttpCode] [int] NOT NULL, [RedirectPassThroughQueryString] [bit] NOT NULL, [Notes] [nvarchar](400) NULL, [Is404] [bit] NOT NULL, [Referrer] [nvarchar](400) NULL, [Inserted] [datetime] NOT NULL, CONSTRAINT [PK_icUrlTracker] PRIMARY KEY CLUSTERED ( [Id] ASC ) ) ALTER TABLE [icUrlTracker] ADD CONSTRAINT [DF_icUrlTracker_RedirectCode] DEFAULT ((301)) FOR [RedirectHttpCode] ALTER TABLE [icUrlTracker] ADD CONSTRAINT [DF_icUrlTracker_RedirectPassThroughQueryString] DEFAULT ((1)) FOR [RedirectPassThroughQueryString] ALTER TABLE [icUrlTracker] ADD CONSTRAINT [DF_icUrlTracker_Is404] DEFAULT ((0)) FOR [Is404] ALTER TABLE [icUrlTracker] ADD CONSTRAINT [DF_icUrlTracker_Inserted] DEFAULT (getdate()) FOR [Inserted] Exception: System.Data.SqlServerCe.SqlCeException: The constraint specified is not valid. at System.Data.SqlServerCe.SqlCeCommand.ProcessResults(Int32 hr) at System.Data.SqlServerCe.SqlCeCommand.CompileQueryPlan() at System.Data.SqlServerCe.SqlCeCommand.ExecuteCommand(CommandBehavior behavior, String method, ResultSetOptions options) at System.Data.SqlServerCe.SqlCeCommand.ExecuteNonQuery() at SqlCE4Umbraco.SqlCeApplicationBlock.ExecuteNonQuery(String connectionString, CommandType commandType, String commandText, SqlCeParameter[] commandParameters))

     

     

     

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 20, 2013 @ 13:40
    Stefan Kip
    0

    Hey Rich,

    Thanks for testing :-)
    The Http Module error is fixed in the latest version (2.0.2-beta). I didn't take ports other than 80 into account.
    SqlCE support is planned (see Roadmap on the project's page).

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jun 21, 2013 @ 13:38
    Stefan Kip
    0

    Could you mark this topic as resolved if you agree?

  • Stefan Kip 1578 posts 4013 karma points c-trib
    Jul 16, 2013 @ 13:29
    Stefan Kip
    100

    SqlCE is now supported. Could you close this topic Rich?

  • Rich Green 2245 posts 3918 karma points
    Jul 16, 2013 @ 13:30
    Rich Green
    0

    Yep! Many thanks :)

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft