Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • karen 186 posts 461 karma points
    Dec 12, 2014 @ 16:59
    karen
    0

    Dashboard item missing?

    I have the viewer installed, it is listed under the installed packages.

    But I see no tab on the Developer page.

    I tried to uninstall and re-install the package but still not seeing the tab on the Developer page??

    I don't have any access to the file structure on this server, so can't look at the logs any other way.  Not sure what to look at?

     

    using Umbraco v6.2.1 (Assembly version: 1.0.5261.28997)


  • Maff 136 posts 458 karma points
    Dec 12, 2014 @ 17:14
    Maff
    0

    Hi Karen,

    Have you checked that your user has access to the new section? That could be why you're not seeing it...

    Cheers,

    Maff

  • karen 186 posts 461 karma points
    Dec 12, 2014 @ 17:38
    karen
    0

    Hi - I am logged in as Admin and still not seeting it. I don't see anywhere in the user section where you have to give access ?

    Well I wasn't able to see anything on my dev server as well, same problem. I think the section was not added to Dashboard.config properly. I can view the files on the dev server, so was able to manually add the section, now I can see the tab. 

    Any idea why running the package install would not be adding the files to the dashboard.config?

    Well in any case, I will manually install the files per the instructions and hope that fixes 

    Thanks!

  • Dan Diplo 1463 posts 5631 karma points MVP 3x c-trib
    Dec 12, 2014 @ 21:04
    Dan Diplo
    0

    Hi Karen,

    Which version have you installed? If you've installed the latest version (for Umbraco 7) then it's not added as a tab in the Developer dashboard but it's added to the Develper tree itself as a node.

    See: http://our.umbraco.org/media/wiki/76107/635363969672402745_tracelog_standardpng.png

     

     

  • Dan Diplo 1463 posts 5631 karma points MVP 3x c-trib
    Dec 12, 2014 @ 21:11
    Dan Diplo
    0

    Just notice you say you are using Umbraco 6.2.1 - in that case you need to ensure you install Version 1.3.1  

    If you've done that and you still can't see an entry in Dashboard.config then you can add it manually:

        <tab caption="Trace Log Viewer">
          <control>/usercontrols/Dashboards/TraceLogViewer.ascx</control>
        </tab>

    I normally add it like this to the developer area:

      <section alias="uGoLiveDashboardSection">
        <areas>
          <area>developer</area>
        </areas>
        <tab caption="uGoLive Checklist">
          <control>/umbraco/plugins/uGoLive/Dashboard.ascx</control>
        </tab>
        <tab caption="Trace Log Viewer">
          <control>/usercontrols/Dashboards/TraceLogViewer.ascx</control>
        </tab>
        <tab caption="Examine Management">
          <control>/umbraco/dashboard/ExamineManagement.ascx</control>
        </tab>
      </section>
Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft