Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 05, 2014 @ 13:44
    Anthony Candaele
    0

    Optimus not working in Umbraco 6.1.6

    Hi, I just installed Optimus.core (v1.2.1) on my Umbraco 1.6.1 install

    I created a bundle (style) but it doesn't seem to work. When viewing de pagesource Optimus has put this link to my style bundle:

    <link href="/bundles/style" rel="stylesheet"/>
    

    Is there anything I'm missing?

    my testsite is at:

    http://test-armoede-in-belgie.ugent.be

    thanks for your help,

    Anthony

  • Jeavon Leopold 3005 posts 13194 karma points MVP 7x admin c-trib
    Feb 05, 2014 @ 14:08
    Jeavon Leopold
    1

    Hi Anthony,

    Could you please post the contents of /App_Plugins/Optimus/Config/Bundles.config? It should help us understand whats going on.

    Thanks,

    Jeavon

  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 05, 2014 @ 14:14
    Anthony Candaele
    0

    Hi Jeavon, thanks for looking into this:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <optimus>
      <settings>
        <setting key="onlyAllowCssFilesInEditor" value="True" />
        <setting key="onlyAllowJsFilesInEditor" value="True" />
        <setting key="compileDynamicStyleSheetsToCss" value="True" />
        <setting key="compileDynamicJavaScriptToJs" value="True" />
        <setting key="ignoreCompilationDebug" value="True" />
      </settings>
      <bundles>
        <styleBundle virtualPath="~/bundles/style" disableMinification="False">
          <include virtualPath="~../css/main.css" />
        </styleBundle>
      </bundles>
    </optimus>
    

    greetings,

    Anthony

  • Jeavon Leopold 3005 posts 13194 karma points MVP 7x admin c-trib
    Feb 05, 2014 @ 14:22
    Jeavon Leopold
    100

    I wonder if it's just those two dots, could you try

     <include virtualPath="~/css/main.css" />
    

    You will need to restart the application pool if you manually edit the bundles.config for it to take effect

  • Tim Geyssens 6524 posts 15306 karma points MVP 2x c-trib
    Feb 05, 2014 @ 14:22
    Tim Geyssens
    0

    Yeah will probably be the 2 dots, will spotted ;)

  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 05, 2014 @ 14:58
    Anthony Candaele
    0

    @Jeavon,

    I just created a new stylebundle and it seems that the bundle gets added to the Bundles.config file like:

    <include virtualPath="~../css/main.css" />
    

    I removed the old stylebundle from the Bundle.config file and restarted the webserver and now it works :)

    thanks,

    Anthony

  • Jeavon Leopold 3005 posts 13194 karma points MVP 7x admin c-trib
    Feb 05, 2014 @ 15:34
    Jeavon Leopold
    0

    Cool, did you create the bundle in the template editor?

  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 05, 2014 @ 15:48
    Anthony Candaele
    0

    yes I did, I checked the minified file by clicking on the link to it in the page source, but there I see the error message at the top of the minified file:

    /* Minification failed. Returning unminified contents. (784,65): run-time error CSS1045: Expected term, found $ (784,65): run-time error CSS1019: Unexpected token, found '$' (784,65): run-time error CSS1062: Expected semicolon or closing curly-brace, found '$' (792,65): run-time error CSS1045: Expected term, found $ (792,65): run-time error CSS1019: Unexpected token, found '$' (792,65): run-time error CSS1062: Expected semicolon or closing curly-brace, found '$' (800,65): run-time error CSS1045: Expected term, found $ (800,65): run-time error CSS1019: Unexpected token, found '$' (800,65): run-time error CSS1062: Expected semicolon or closing curly-brace, found '$' (808,65): run-time error CSS1045: Expected term, found $ (808,65): run-time error CSS1019: Unexpected token, found '$' (808,65): run-time error CSS1062: Expected semicolon or closing curly-brace, found '$' (816,65): run-time error CSS1045: Expected term, found $ (816,65): run-time error CSS1019: Unexpected token, found '$' (816,65): run-time error CSS1062: Expected semicolon or closing curly-brace, found '$'

    my css file was compiled by Sass

    greetings,

    Anthony

  • Jeavon Leopold 3005 posts 13194 karma points MVP 7x admin c-trib
    Feb 05, 2014 @ 16:58
    Jeavon Leopold
    1

    Ok, I will see if we can improved the the path parsing when creating a bundle in the template editor.

    The minification errors are errors in the CSS, even though it has been compiled by SASS. My process to fix would be to request the SASS files one by one, and check the CSS for parse errors. You can request a SASS file in the browser and it will be compiled to CSS, e.g. http://localhost:9434/css/mysassfile.sass

    Jeavon

  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 07, 2014 @ 13:46
    Anthony Candaele
    0

    Hi Jeavon,

    On the production site I only have a .css file, no .scss

    greetings,

    Anthony

  • Jeavon Leopold 3005 posts 13194 karma points MVP 7x admin c-trib
    Feb 07, 2014 @ 15:03
    Jeavon Leopold
    1

    Hi Anthony,

    Your original css errors originate in the source scss files though unless they are being introduced by the compiler (unlikely).

    I took a quick look and it seems that all of the issues are coming in from fontawesome. Perhaps try removing fontawesome from the bundle and see if it minifies.

    I also tried to csslint the fontawesome css only and and it shows the same error.

    Hope that helps you.

    Jeavon

  • Anthony Candaele 1197 posts 2049 karma points
    Feb 08, 2014 @ 13:18
    Anthony Candaele
    0

    Hi Jeavon,

    Thanks for looking into this. I'll try to remove fontawesome from the bundle.

    greetings,

    Anthony

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft