Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Keith Bamberger 25 posts 105 karma points
    Feb 03, 2015 @ 14:42
    Keith Bamberger
    0

    Doh! Migration not happening.

    Receiving this Error when trying to migrate.

    OBJECT REFERENCE NOT SET TO AN INSTANCE OF AN OBJECT. at Umbraco.Forms.Migration.MigrationService.Migrate(String connString) in c:\Users\timgeyssens\Documents\Visual Studio 2013\Projects\Umbraco.Forms.Migration\Umbraco.Forms.Migration\MigrationService.cs:line 89 at Umbraco.Forms.Migration.ContourToForms.Button1_Click(Object sender, EventArgs e) in c:\Users\timgeyssens\Documents\Visual Studio 2013\Projects\Umbraco.Forms.Migration\Umbraco.Forms.Migration\ContourToForms.ascx.cs:line 23

    Appreciate any help.

    No TraceLog data, so checked all places i can.

    /Keith

  • Tony 104 posts 162 karma points
    Mar 27, 2015 @ 12:00
    Tony
    0

    Im getting exactly the same (differant line though, assume differant version)

    Oops something whent wrong

    OBJECT REFERENCE NOT SET TO AN INSTANCE OF AN OBJECT.

    at Umbraco.Forms.Core.Workflow.set_Type(WorkflowType value) at Umbraco.Forms.Migration.MigrationService.Migrate(String connString) in c:\Users\timgeyssens\Documents\Visual Studio 2013\Projects\Umbraco.Forms.Migration\Umbraco.Forms.Migration\MigrationService.cs:line 131 at Umbraco.Forms.Migration.ContourToForms.Button1_Click(Object sender, EventArgs e) in c:\Users\timgeyssens\Documents\Visual Studio 2013\Projects\Umbraco.Forms.Migration\Umbraco.Forms.Migration\ContourToForms.ascx.cs:line 23

  • Alex Meyers 25 posts 106 karma points
    Apr 14, 2015 @ 19:42
    Alex Meyers
    0

    Also experincing this problem

  • Yetiish 6 posts 91 karma points
    Jul 02, 2015 @ 14:28
    Yetiish
    0

    I had this issue, it seems to stem from a data issue.

    Run this query on the contour database:

    SELECT *
    FROM [dbo].[UFFields] F
    LEFT OUTER JOIN [dbo].[UFFieldConditions] C ON F.Id = C.Field
    WHERE C.ID IS NULL
    

    In my case I had a Field without and field conditions. I tracked this down by looking through the migrate package source code.

    I then deleted the field without a condition, and the import worked as expected. :)

    Problem was that I had several versions in the back office of each form that had worked on each failed migration attempt. I simply deleted these using the back office.

  • Lokesh kumar Chippada 44 posts 249 karma points
    Sep 02, 2015 @ 09:30
    Lokesh kumar Chippada
    0

    Same issue, any fix for this?

    Please let me know

  • Ross Ekberg 75 posts 202 karma points
    Jan 20, 2016 @ 22:39
    Ross Ekberg
    0

    I had this problem too. I ran the query Yetiish provided and then determined the title of the form by running the following query:

    select * from UFForms join UFPages on UFForms.id = UFPages.Form join UFFieldSets on UFPages.id = UFFieldsets.Page join UFFields on UFFieldSets.id = UFFields.Fieldset where UFFields.id = 'FORM ID HERE'

    I had over 50 records show up. I just located the form and re-saved it and it cleared it up. I did that for about six or seven forms and they all went away.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft