Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Euan Rae 102 posts 130 karma points
    Nov 09, 2011 @ 10:22
    Euan Rae
    0

    Preview not working in umbraco 4.7.1

    I have an issue where preview is not working in 4.7.1: if a change is made to an existing, published node, then saved, the changes are not shown in preview mode.  Also, if a new node is created an not published, on trying to preview it, a 404 error occurs. 

    Is this a known issue with this version?

  • Jeroen Breuer 4861 posts 12132 karma points MVP 3x admin c-trib
    Nov 09, 2011 @ 10:38
    Jeroen Breuer
    0

    Don't know why this happens, but you could try this package: http://our.umbraco.org/projects/backoffice-extensions/cogworks-super-preview.

    Jeroen

  • Euan Rae 102 posts 130 karma points
    Nov 09, 2011 @ 11:34
    Euan Rae
    0

    Hi Jeroen, I've already tried using Super Preview - same thing happens.

  • Jan Skovgaard 11257 posts 23497 karma points MVP 7x admin c-trib
    Nov 09, 2011 @ 11:53
    Jan Skovgaard
    0

    Hi Euan

    Maybe it's related to permissions perhaps? What happens if you give full permissions to network service and iusr? (If you have not done this already?).

    /Jan

  • Euan Rae 102 posts 130 karma points
    Nov 09, 2011 @ 11:55
    Euan Rae
    0

    Hi Jan,

    Already have that full permissions to IUSR and the App Pool identity (IIS 7.5).

    Cheers,

    Euan

  • Anders Holmér 20 posts 41 karma points
    Nov 10, 2011 @ 13:55
    Anders Holmér
    0

    I got the same problem

  • Niels Hartvig 1951 posts 2390 karma points admin hq c-trib
    Nov 10, 2011 @ 15:09
    Niels Hartvig
    1

    It's a known issue and a (big) bug. It's fixed in the nightlies and also in the 4.7.1.1 that *will* come mid next week the latest. There I said it!

  • wtct 85 posts 128 karma points
    Nov 17, 2011 @ 10:58
    wtct
    0

    Hi Niels! Do you have any news about date of new release?

  • Janet Kirklen 102 posts 212 karma points
    Nov 17, 2011 @ 15:44
    Janet Kirklen
    0

    I have 3 sites that are in development on 4.7.1 right now.  Preview feature is sorely missed by the new editors (my clients...).  Can someone please verify which version of the nightlies contains a fix for the preview bug?  Of would you recommend waiting for 4.7.1.1?   Sounds like that might be eminent.  I've not done an upgrade to any of our Umbraco sites yet, are there instructions on how to deploy an upgrade?  Overall Umbraco just keeps getting better, thanks for all your hard work.

  • alexpuro 1 post 21 karma points
    Nov 19, 2011 @ 09:04
    alexpuro
    0

    Hi Niels, when it plans to release the next version?
    We want to correct
    this error as soon as possible :)

    thnks!

  • Dennis Milandt 189 posts 516 karma points
    Nov 25, 2011 @ 17:08
    Dennis Milandt
    0

    Is there a patch that fixes this bug yet?

    I demoed a new website for a client two days ago, and preview wasn't working. Was kind of embarrassing.

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Nov 29, 2011 @ 01:40
    andrew shearer
    0

    release date pls!

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Nov 29, 2011 @ 01:41
    andrew shearer
    0

    >it's a known issue and a (big) bug. It's fixed in the nightlies and also in the 4.7.1.1 that *will* come mid next week the latest. There I said it!

    mid week, 3 weeks ago?

     

  • Tom Fulton 2030 posts 4990 karma points c-trib
    Nov 29, 2011 @ 02:04
    Tom Fulton
    0

    I think Neils is working on fixing the macro caching bug before releasing 4.7.1.1, but it sounds like he's close.

    In the meantime, if you're desperate, you can simply download a nightly build with the fix - I think .449 or .450 should have it.  All you should need to do is replace the umbraco.dll file.  (Of course, backup first so you can easily restore it if any problems).

    -Tom

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Nov 29, 2011 @ 02:04
    andrew shearer
    0

    thanks for the info!!

  • Niels Hartvig 1951 posts 2390 karma points admin hq c-trib
    Nov 29, 2011 @ 07:58
    Niels Hartvig
    0

    @andrew: I know it sucks - in retrospec we should have released the bits we had working and then made another release with the heavy-load-on-macro-caching bug (which has proven *really* hard to solve). We're very close though, but if we don't nail it we'll release 4.7.1.1 anyway this week which includes the preview fix.

    We're learning every week.

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Nov 29, 2011 @ 21:04
    andrew shearer
    0

    thanks Neils! i appreciate that something like caching issues could be hard to solve.

  • Michael Worrall 57 posts 82 karma points
    Dec 01, 2011 @ 17:38
    Michael Worrall
    0

    Arghhh....

    Just upgraded from 4.7 to 4.7.1 on a live site and within an hour my client has noticed the preview feature is broken.  Can someome confirm exactly which nightly build will have this fix in place?

  • Tom Fulton 2030 posts 4990 karma points c-trib
    Dec 01, 2011 @ 20:15
    Tom Fulton
    0

    Hi Michael,

    I can confirm .449 has the fix.  Of course make sure you backup first, and wait for the release if you can :)

    -Tom

  • Janet Kirklen 102 posts 212 karma points
    Dec 01, 2011 @ 23:35
    Janet Kirklen
    0

    Tom,  glad to hear the the fix is available in .449.  

    Having not deployed a nightly build ever could you verify the steps for me?  If I'm already running 4.7.1 do I just need to back up the current umbraco.dll and replace it with the umbraco.dll from the .449 nightly build?  Is it that simple? 

  • Tom Fulton 2030 posts 4990 karma points c-trib
    Dec 02, 2011 @ 14:11
    Tom Fulton
    0

    Yes, that should be all you need to do in this case.  Best to test on a non-production environment first though if you're not familiar with this :)

  • Janet Kirklen 102 posts 212 karma points
    Dec 02, 2011 @ 16:03
    Janet Kirklen
    0

    I downloaded the .449 build this morning.  Backedup my umbraco.dll and dragged the umbraco.dll out of the build zip file and into my site where preview was not working.  Works like a charm now.  Easy as pie.  Appreciate your help.

  • Jeroen Breuer 4861 posts 12132 karma points MVP 3x admin c-trib
    Dec 05, 2011 @ 19:09
    Jeroen Breuer
    0

    If the preview is fixed in 4.7.1.1 would it also solve this bug? http://umbraco.codeplex.com/workitem/30631

    The translation xml returns empty xml.

    Jeroen

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Dec 08, 2011 @ 23:54
    andrew shearer
    0

    hi,

    how is the final 4.7.1.1 release coming along?


  • Damian Green 452 posts 1433 karma points
    Dec 12, 2011 @ 12:13
    Damian Green
    0

    Preview 'almost' fixed in build 449.  Still doesnt work for new pages until published.  

    However - i just uploaded build 467 and this also works great now.

    :)

  • Dennis Milandt 189 posts 516 karma points
    Dec 17, 2011 @ 22:46
    Dennis Milandt
    0

    Hi Niels.

    We are launching a new site early January. Will there be a patch fixing the preview, or will we have to upgrade from nightly?

  • Damian Green 452 posts 1433 karma points
    Dec 20, 2011 @ 19:22
    Damian Green
    1

    Hey guys beware!

    I just had to roll back this fix as it broke macro scripting site wide.

    I had copied all the umbraco dlls so rolled them all back to the 4.7.1 build and working again now - without preview!

     

  • Jeroen Breuer 4861 posts 12132 karma points MVP 3x admin c-trib
    Dec 21, 2011 @ 09:02
    Jeroen Breuer
    0

    Could that be related to this topic? http://our.umbraco.org/forum/ourumb-dev-forum/bugs/18381-All-xslt-files-broken-after-upgrading-to-47

    I've also had some problems, but it was after upgrading to 4.7.

    Jeroen

  • Dennis Milandt 189 posts 516 karma points
    Jan 04, 2012 @ 21:09
    Dennis Milandt
    0

    Jeroen, the problem exists in a clean 4.7.1 as well.

  • EdMarden 32 posts 28 karma points
    Jan 05, 2012 @ 16:15
    EdMarden
    0

    I can't see this issue in the bug tracker on codeplex, am I missing something?

    Also, any updates as to when we might see a working preview again, or is all the effort going into v5 development at the moment?

    This is a pretty critical issue for many, although I'm surprised there's not a lot of shouting about it here.

    Thanks,
    Ed.

  • Niels Hartvig 1951 posts 2390 karma points admin hq c-trib
    Jan 05, 2012 @ 16:17
    Niels Hartvig
    1

    Preview is fixed in the latest nightly and we only have one b/w compatibility with razor issue left before 4.7.1.1 comes out. Expect last beta tomorrow, Friday and release Tues/Wed next week!

  • Jeroen Breuer 4861 posts 12132 karma points MVP 3x admin c-trib
    Jan 11, 2012 @ 13:48
  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Jan 31, 2012 @ 19:18
    Ted Jardine
    0

    Deployed 4.7.1.1 and unfortunately, the preview requires the node to be saved first (not save and publish at least). Is anyone else experiencing this?

  • Dennis Milandt 189 posts 516 karma points
    Jan 31, 2012 @ 19:25
    Dennis Milandt
    0

    I wouldn't expect preview to work for a node that hasn't even been saved.

    Preview should show saved (but not necessary published) content, I suppose.

    - Dennis

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Jan 31, 2012 @ 19:42
    Ted Jardine
    0

    This is for a node that has been saved, and even saved and published but has since had changes that the editor wants to see in preview mode. Previewing requires a save and then preview in order to see any changes. From a technical standpoint I can understand this requirement, but I'm quite sure that way back in v3 this two step wasn't required.

    And more importantly, clients tend to think it should just preview what you've just entered in ;-) 

  • andrew shearer 407 posts 514 karma points
    Jan 31, 2012 @ 20:56
    andrew shearer
    0

    seems reasonable to me that you should have to 'save' before changes are reflected in the preview.

    i can also understand how a client would expect the preview to just "work" when they click it. But it might just be a case of re-education for them here..

  • Niels Hartvig 1951 posts 2390 karma points admin hq c-trib
    Jan 31, 2012 @ 20:58
    Niels Hartvig
    1

    @Ted: You've always had to save to preview.

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Jan 31, 2012 @ 21:01
    Ted Jardine
    0

    Niels: thanks so much for chiming in with the authoritative answer on that one!

  • Niels Hartvig 1951 posts 2390 karma points admin hq c-trib
    Jan 31, 2012 @ 21:02
    Niels Hartvig
    0

    (though I must admit that I agree that it would be logic if it worked by just clicking preview. Great input!)

  • Jon R. Humphrey 164 posts 454 karma points c-trib
    Mar 02, 2012 @ 16:47
    Jon R. Humphrey
    0

    Help!


    My client flagged the error prior to the 4.7.1.1 released fix and luckily it was the next day the patch was released! (Thanks guys!)
    Now she's come back to me with the same error a month later, but there's not been any code work done on the site since the patch was applied?

    I've checked the "About" button and that is reporting "umbraco v 4.7.1.1 (Assembly version: 1.0.4393.24044)"
    and the web.config reports: "<add key="umbracoConfigurationStatus" value="4.7.1.1" />"

    Also, I've checked the development site that I tested the patch on before applying it originally, and there's not been any changes to that since, and the preview WORKS!!!!

    Can anyone tell me what file is needed for the preview to work so I could maybe copy that from my server to their's to see?
    Can anyone help deduce why the preview has broken again?
    Please let me know if there's any further information that might shed light on this?!?!?!


    Thank you,
    Jon

  • Stephen 204 posts 246 karma points
    Mar 23, 2012 @ 16:55
    Stephen
    0

    Hey All,

    I am running umbraco v 4.7.0 (Assembly version: 1.0.4090.21631) and seem to be experiencing the preview bug, well at least when i click preview the client is getting a blank white screen or a page not found error.

    Do i need to upgrade?

     

    S

  • Kenny Burns 172 posts 302 karma points
    Mar 23, 2012 @ 17:00
    Kenny Burns
    0

    Stephen,

    Yes the bug was fixed in v 4.7.1 - its easy enough to upgrade, just grab the latest files (4.7.1.1) from codeplex and follwo instructions.

    http://umbraco.codeplex.com/releases/view/73692

    Kenny

  • Kenny Burns 172 posts 302 karma points
    Mar 23, 2012 @ 17:01
    Kenny Burns
    0

    ps. you need to save the node first - don't need to publish as you would expect.

    K

  • Jon R. Humphrey 164 posts 454 karma points c-trib
    Mar 23, 2012 @ 17:09
    Jon R. Humphrey
    0

    Stephen, and anyone else checking this thread,

    Be sure to understand that if the parent of the node you're trying to preview is NOT published either, the preview will NOT work no matter if you have the patch installed or not. This is due to the fact that the child node cannot get the data needed to "wrap" itself in by default.

    This is a known bug ( http://umbraco.codeplex.com/workitem/29952 ) please vote it up if you think the core should change this!

    Sincerely,
    Jon

  • Stephen 204 posts 246 karma points
    Mar 23, 2012 @ 17:30
    Stephen
    0

    Yeah I understand that, parent node is published as is the node I'm trying to preview!  I'll go and do the patch.

    Thanks for posts..

    S

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 09, 2012 @ 23:47
    Adam Shallcross
    0

    hola

    Does any know if this should be working 4.7.1.1 please as I have a site I am playing with and it doesn't seem to work still? I am on umbraco v 4.7.1.1 (Assembly version: 1.0.4393.24044)

    If I create a new page and save then preview I get a 404 error. 

    Nothing changes if you also edit an existing page and save then preview.  i know this was broken before, but I thought it had been mended?

    Any thoughts??

    Cheers

    Adam

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Apr 09, 2012 @ 23:51
    Ted Jardine
    0

    Adam, it works in 4.7.1.1 - we've confirmed on multiple sites. But as you can see in discussions above, the parent must be published as well so perhaps that's your issue?

    Ted

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 09, 2012 @ 23:52
    Adam Shallcross
    0

    Hi Ted

    Thanks for the reply, the parent is already published and always was.

    Any more thoughts?

    cheers

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Apr 09, 2012 @ 23:54
    Ted Jardine
    0

    Is it a brand new site or an upgrade? 

    Ted

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 09, 2012 @ 23:55
    Adam Shallcross
    0

    I think it is an upgrade...what patch would fix it so I can check to see if I have it?

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Apr 09, 2012 @ 23:59
    Ted Jardine
    0

    It is definitely fixed in 4.7.1.1, so if you think it's an upgrade, I would verify that everything got properly upgraded. It's possible that you've got something missing. I usually upgrade using Beyond Compare (WinMerge, etc. fine too) to make sure nothing gets missed. I can't recall right now if the 4.7.1 to 4.7.1.1 release upgraded anything but DLLs, but most likely it did.

    Ted

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Apr 10, 2012 @ 00:00
    Ted Jardine
    0

    And I don't recall particularly what patch fixed it.

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 10, 2012 @ 00:46
    Adam Shallcross
    0

    Actually, just done a bit more testing, and the bug is there if you are logged in as an editor or a writer.

    If I am logged in as the Admin user and add a page preview works fine.

    If I add a page as a writer or an editor, in the same place in the tree, preview does not work and new pages just create a 404 error. Admin works fine for all edits and new pages.

    Can anyone else test this and see if you get the same issue with users who don't have admin rights?

    Additiional:

    If I add a page as an admin user and save it (not publish), then login as an editor and try and preview it, then I get the same error as well, so it looks like a permisson problem with users with lower access rights?

    Cheers

    Adam

  • Ian Smedley 97 posts 192 karma points
    Apr 10, 2012 @ 15:06
    Ian Smedley
    0

    Hi Adam,

    Not good news, I've just tried to replicate your steps on a site which was 4.7.1 - but which we upgraded to 4.7.1.1 in order to fix the "publish at" bug. 

    I created a new node, and without publishing, or saving, managed to preview the node, I created an Editor account and did the same thing, creating a new page, then immediatly previewing it, without saving and without publishing.

    Perhaps it's worth re-downloading 4.7.1.1 and upgrading all the files again, in case somethign was missed?

     

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 10, 2012 @ 15:08
    Adam Shallcross
    0

    ah ok

    well just me then :)

    Will try again and see if I can determine where the problem is...

    Cheers

  • Ravi Motha 289 posts 499 karma points MVP 4x c-trib
    Apr 10, 2012 @ 15:57
    Ravi Motha
    0

    are you getting the page not found error

  • Ravi Motha 289 posts 499 karma points MVP 4x c-trib
    Apr 10, 2012 @ 15:58
    Ravi Motha
    0

    are you getting the page not found error

  • Adam Shallcross 46 posts 191 karma points MVP c-trib
    Apr 10, 2012 @ 17:05
    Adam Shallcross
    0

    hello, me again...

    I have found the problem.  It is not related to the Umbraco preview.  It is related to the wonderful CogSuperPreiview package (shameless plug no 1- http://our.umbraco.org/projects/backoffice-extensions/cogworks-super-preview ) which we had installed.

    I have uninstalled the superpreview package and all is working now as it should be.

    Obvioulsy something in 4.7.1.1. has broken our package.  We will release a fix and upload shortly.

    Cheers for now...

  • oladipupo 1 post 21 karma points
    Sep 27, 2012 @ 22:53
    oladipupo
    0

    Hello,

           when i create a page and hit the preview button beofre publishing it, i got an error that says"

    The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

    " can anyone please hello me out

  • Ted Jardine 98 posts 120 karma points
    Sep 28, 2012 @ 01:15
    Ted Jardine
    0

    I'd recommend in future making a different thread for your issue as it is not entirely related.

    You need to save (not necessarily save and publish) prior to hitting the preview. 

    Ted

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft