Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Andrei 64 posts 115 karma points
    Nov 20, 2014 @ 13:36
    Andrei
    0

    GetGridHtml() fails when custom property editor used

    Hi guys,

    I have an annoying issue with v7.2 beta. 

    I build a custom property editor for the grid, but when I save some data with it, then GetGridHtml("grid") will return empty. I feel I'm missing something and documentation on the web is not very helpful.

    The json saved by my custom property looks like this:

    { "value":
    {
    "teaserImage": null, 
     "headerText": "test title here", 
     "text": "test text here"
     }, 
     "editor": {
     "name": "Vertical Teaser",
     "alias": "verticalTeaser",
     "view": "/app_plugins/verticalteaser/editor.html",
     "icon": "icon-code",
     "config": { "color": "red", "text-align": "right" }
     }
     }

    which is pretty much standard as compared to other saved values.

    I also have a partial in /Views/Partials/Grid/Editors/verticalTeaser.cshtml

    However GetHtmlGrid() is silently failing and there is no clue about the error in the log files or anywhere. Any idea?

  • Andrei 64 posts 115 karma points
    Nov 20, 2014 @ 16:57
    Andrei
    100

    Found the problem eventually:

    It's in bootstrap.cshtml (\website\Views\Partials\Grid\bootstrap3.cshtml), the view that renders the grid. If I change this line:

    string editor = "grid/editors/" + control.editor.view.ToString();
    to
    string editor = "grid/editors/" + control.editor.alias.ToString(); 

    then it will work (assuming you have a renderer view file with same name as alias under \website\Views\Partials\Grid\editors).

    Don't know if this is a bug or I'm missing documentation, but it looks like a bug, because the value in "control.editor.view" will usually look something like:

    "/app_plugins/yourpackage/youreditor.html" and when prefixed with "grid/editors" it will result in a wrong path for the rendering view.

    Maybe an umbraco 'guru' could bring some light over this issue as I find this documentation for this lacking:
    http://our.umbraco.org/documentation/Using-Umbraco/Backoffice-Overview/Property-Editors/Built-in-Property-Editors-v7/Grid-Layout 

     

  • Andrei 64 posts 115 karma points
    Dec 17, 2014 @ 18:48
    Andrei
    0

    Hey, this is not solved, yet.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft