Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Jonathan Roberts 372 posts 1004 karma points
    18 days ago
    Jonathan Roberts
    0

    Adding form to page throws error regarding Macro - V8

    We are currently using Umbraco 8.6.2 with the latest version of Umbraco Forms.

    When we add a form to a new page we get a Macro error. The form does appear on the page when published but the macro element in the CMS is blank.

    This is the error:

    Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error) DependencyHandler.axd?s=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&t=Javascript&cdv=336252000:739 Possibly unhandled rejection: {"errorMsg":"Failed to retrieve macro result for macro with alias renderUmbracoForm","data":{"Message":"An error has occurred.","ExceptionMessage":"Cannot render a macro, no content found by id 2239","ExceptionType":"System.InvalidOperationException","StackTrace":" at Umbraco.Web.UmbracoComponentRenderer.RenderMacro(Int32 contentId, String alias, IDictionary2 parameters) in D:\\a\\1\\s\\src\\Umbraco.Web\\UmbracoComponentRenderer.cs:line 100\r\n at Umbraco.Web.Editors.MacroRenderingController.GetMacroResultAsHtml(String macroAlias, Int32 pageId, IDictionary2 macroParams) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Editors\MacroRenderingController.cs:line 141\r\n at lambdamethod(Closure , Object , Object[] )\r\n at System.Web.Http.Controllers.ReflectedHttpActionDescriptor.ActionExecutor.<>cDisplayClass62.

    Any ideas?

  • Jonathan Roberts 372 posts 1004 karma points
    17 days ago
    Jonathan Roberts
    0

    As a follow on - this error only happens when a brand new is added to the CMS. Even it is is just "Saved" it throws the same error. However, if you Save and Publish the page then add the form it does NOT throw the error.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft