Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Lee Higgitt 3 posts 73 karma points
    Jun 14, 2018 @ 13:52
    Lee Higgitt
    0

    Umbraco 7.10.4 - User Group Multiple Content Start Nodes

    Hi All,

    As far as I' aware, as of V7.7, I should be able to pick multiple start nodes for user groups.

    I'm on version 7.10.4 (latest at the time of posting this) but I only have the option for "Start node" not "Start Nodes" : enter image description here

    Could anyone help shed some light on why this is?

    Thanks,

    Lee

  • Jan Skovgaard 11151 posts 22815 karma points MVP 5x admin c-trib
    Jun 14, 2018 @ 14:55
    Jan Skovgaard
    0

    Hi Lee and welcome to Our :)

    The screendump you have posted above...What user group is that user assigned? You can't set multiple nodes for the "root" admin user.

    If I go to a user, which is part of the "Editors" group then I can select multiple start nodes or if I assign another user to the "Administrators" group. But not the "Root" administrator as mentioned. See my attached image here:

    enter image description here

    Looking forward to hearing from you.

    /Jan

  • Lee Higgitt 3 posts 73 karma points
    Jun 14, 2018 @ 14:57
    Lee Higgitt
    0

    Hi Jan,

    Thanks so much for your quick response :)

    I'm actually trying to assign multiple start nodes to a new 'user group' that I've created (rather than a specific user).

    Hope that makes sense?

    Lee

  • Jan Skovgaard 11151 posts 22815 karma points MVP 5x admin c-trib
    Jun 14, 2018 @ 15:20
    Jan Skovgaard
    0

    Hi Lee

    You're welcome :)

    Aaah, I see what's puzzling you - You need to go to the user and assign the nodes the user of the group you created should be able to access. The sections thing is for setting up the sections a member of the user group can access. When you setup a user, which is a member of the group you can add certain start nodes for that user. At the Group level you can restrict the start node in content and media for the entire group though. But then you can fine grain access for the specific users in their settings.

    See the two images below - I should mention that the username displayed is made up so not exposing any real data here.

    User group settings

    enter image description here

    User settings

    enter image description here

    Hope this makes sense? :)

    /Jan

  • Lee Higgitt 3 posts 73 karma points
    Jun 14, 2018 @ 16:00
    Lee Higgitt
    0

    Hi Jan,

    Yes, that makes perfect sense, thank you!

    I was hoping that I could set multiple start nodes for an entire group (so our customer has little to no configuration to perform outside of assigning this group) but that seems like it's not possible and does indeed have to be done on a per-user basis.

    Thank you for confirming though and thank you so much for your time :)

    Kind regards,

    Lee

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft