Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • Kevin Cann 5 posts 62 karma points
    Jan 23, 2024 @ 10:20
    Kevin Cann
    0

    Detailed report not showing any data

    There is an issue with a campaign's detailed report not showing any information.

    The summary report (in the latest campaign area on the dashboard) does show data (and indicates the number of recipients who have opened and clicked on links etc).

    The campaign sent the newsletter to 161 recipients.

    I have duplicated the campaign and sent it to a test mailinig list (with 5 recipients) and both the summary and detailed report show the data ok.

    The campaign is in a workspace with a valid licence.

    We are using Newsletter Studio version 10.0.9.

    Using Chrome's inspector tools shows that one of the Newsletter Studio's Ajax requests is encountering a 500 Internal Server Error:

    /umbraco/backoffice/NewsletterStudio/CampaignReport/GetOverview/47999962-263b-494a-a8da-7780305b9b64?ws=0ec405f1-e518-4d94-bbd7-6a86dfc938e1

    { "ExceptionMessage": "Sequence contains no matching element", "ExceptionType": null, "StackTrace": null }

    Could you please advise on how to resolve the above issue.

    Regards,

    Kev

  • Markus Johansson 1924 posts 5831 karma points MVP 2x c-trib
    Jan 23, 2024 @ 11:17
    Markus Johansson
    0

    Hi Kevin!

    Sorry to hear that you are having issues!

    Could you try to look into your trace log (Settings -> Log Viewer) to see if you can find more details (and stack trace) about the error?

    If you don't want to share this publically just send me an email: markus [at sign here] enkelmedia.se.

    // Markus, Newsletter Studio-creator

  • Kevin Cann 5 posts 62 karma points
    Jan 23, 2024 @ 14:01
    Kevin Cann
    0

    Hi Markus,

    Thanks for getting back to me.

    I've looked at the logs and there aren't any entries related to Newsletter Studio.

    Regards,

    Kev

  • Kevin Cann 5 posts 62 karma points
    Jan 26, 2024 @ 11:10
    Kevin Cann
    0

    Hi Markus,

    I have taken a copy of the site and installed it on my local pc so I can inspect the data recorded for the campaign. If I delete 2 specific nsTrackingCampaignInteraction records, the report displays ok. However, if I include the 2 specific records, and delete another 16 specific records, that report displays ok also.

    So it is the combination of the 2 specific records with the other 16 records that causes the exception when attempting to view the detailed report.

    Regards,

    Kev

  • Markus Johansson 1924 posts 5831 karma points MVP 2x c-trib
    Jan 26, 2024 @ 12:13
    Markus Johansson
    0

    Hi!

    Would it be possible for you to e-mail me some more information about these records?

    Please reach out too: markus [at sign here] enkelmedia.se so that we can look closer - it sounds like either a bug in the report or that a duplicate is inserted in some way.

    Please include as much of the information from

    nsTrackingCampaignEmail and nsTrackingCampaignInteraction tables as you feel comfortable with (eg. remove email addresses if not test addresses).

    Cheers!

    // m

  • Markus Johansson 1924 posts 5831 karma points MVP 2x c-trib
    Jan 30, 2024 @ 07:08
    Markus Johansson
    0

    Hi again!

    Just to follow up here as well,

    Turns out this was an issue with different casing for URLs in the e-mail and that this in some rare cases would cause an exception.

    This has been fixed in the latest versions, for Umbraco 10 that is Newsletter Studio v10.0.11: https://www.newsletterstudio.org/versions/10/

    Cheers!

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft