Copied to clipboard

Flag this post as spam?

This post will be reported to the moderators as potential spam to be looked at


  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 21, 2012 @ 21:15
    tarekahf
    0

    Getting to know Umbraco Newsletter Studio.

    I was searching for Newsletter package under Umbraco, and I landed here.

    I watched the Youtube video, and seems that this is a mature Newsletter solution under Umbraco.

    At work, we are looking for Newsletter solution. We have formed a team of 5 to implement Newsletter for our IT Department.

    I want to try it out before I inform the rest of the team members.

    I have the following questions:

    1. What is the recommended Umbraco version to use?

    2. We have Lotus Notes Email Server, will it work fine with Newsletter Studio?

    3. For how long the trial version will work?

    Thanks for the help.

    Tarek.

  • Markus Johansson 1760 posts 5141 karma points c-trib
    Mar 21, 2012 @ 22:12
    Markus Johansson
    0

    Hi Tarek!

    First, thanks for you nice comment at YouTube!

    1. The package has been tested on v 4.7 and above, but i we have seen some people us it in older versions and implementing there own registration-control as a user control insted of the razor-macro that we are shipping (minor problem). If you have the ability to choose, use the latest version om Umbraco.

    2. I'm not sure about the protocols on Lotus mail server but if it supports SMTP you are good to go!

    3. The trail works forever but are limited to 20 subscribers, you can't add more than that. If you need a testrun on a bigger scale, please let me know and I'll hook you up with a temporary license. Email: markus [at sign goes here] enkelmedia.se.

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 22, 2012 @ 03:38
    tarekahf
    0

    I have some problems.

    I am using Windows 7, and SQL Server Express 2005.

    I started installing Umbraco 4.7.1 and all is OK until I reached installing the Starter Kits (Wizard). I selected "Business", and I got error.

    Then, I treid the same procedure (after I deleted everything) and installed Umbraco 4.7.0, and followed same steps until I selected "Business", and it crashed with the following error as shown below. This is a short video to show how the error is coming:

    http://www.screenr.com/tH28

    Appreciate your help.

    Tarek.

     Note: I put the correct error text below, since the last one I posted was not correct, due to repeating the steps without deleting the Website Folder/Database.

     

    Server Error in '/Umbraco4711' Application.


    The given key was not present in the dictionary.

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.Collections.Generic.KeyNotFoundException: The given key was not present in the dictionary.

    Source Error:

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.


    Stack Trace:

    [KeyNotFoundException: The given key was not present in the dictionary.]
       System.Collections.Generic.Dictionary`2.get_Item(TKey key) +2307509
       umbraco.cms.businesslogic.datatype.controls.Factory.GetNewObject(Guid DataEditorId) +108
       umbraco.cms.businesslogic.datatype.DataTypeDefinition.Import(XmlNode xmlData) +459
       umbraco.cms.businesslogic.packager.Installer.InstallBusinessLogic(Int32 packageId, String tempDir) +187
       umbraco.presentation.install.steps.Skinning.loadStarterKits.SelectStarterKit(Object sender, EventArgs e) +416
       System.Web.UI.WebControls.LinkButton.OnClick(EventArgs e) +118
       System.Web.UI.WebControls.LinkButton.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +113
       System.Web.UI.WebControls.LinkButton.System.Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBackEvent(String eventArgument) +9
       System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IPostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +13
       System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(NameValueCollection postData) +176
       System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +5563
    



     

    Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.272

     

  • Tom Fulton 2030 posts 4996 karma points c-trib
    Mar 22, 2012 @ 04:37
    Tom Fulton
    0

    Hi Tarek,

    I just replied to your tweet - I don't think this has anything to do with Newsletter Studio but rather it may be a bug because you are using Umbraco in a virtual directory.  It's supposed to be supported but it looks like there may be a bug in the starter kit installation in this case.  Check this similar thread.  I would reccomend setting up Umbraco in the root of it's own site for best results.

    Hope this helps,
    Tom 

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 22, 2012 @ 04:46
    tarekahf
    0

    Thanks. I am using some starter kit to see how it will fit with the Newsletter Studio.

    This is the video showing the installation steps: http://www.screenr.com/2N28

    Let me see how Newsletter will look now. I hope things will be OK.

    Tarek.

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 22, 2012 @ 23:20
    tarekahf
    0

    Hi,

    I have installed and tested Newsletter Studio. See video below for results:

    http://www.screenr.com/yK28

    When I try to use our SMTP Server (at work) when connected to VPN, it does not work.

    Also, I get error when I try to send to my fastmail account when using Free SMPT Server.

    But, with Papercut, it works fine.

    I want to complete a real test before I goto work, if possible. I appreciate your help.

    Tarek.

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 22, 2012 @ 23:39
    tarekahf
    0

    Just a quick update.

    I noticed after a while, when SMC stopped the AntiVirus, the Email was sent by Free SMPT Server. So, the Free SMPT Server is working fine.

    I don't see any problem so far, and the newsletter package is working perfectly.

    I hope I can test it using our Work SMPT Server (based on Lotus Notes).

    Many thanks for the great work you have done to develop Newsletter Studio.

    Tarek.

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 23, 2012 @ 20:51
    tarekahf
    0

    Do you have any idea why I am unable to use the Work SPMT Server when I am connected from PC to Work Network over VPN?

    Note about using local SMTP Server as relay:
    I also tried using "Pegasus Mail and Mercury Mail Transport" for SMPT Server, and it was a terrible experience ! But I noticed from the logs of Pegasus SMTP Window that no matter which Newsletter I am sending, it seems that enkelmedia newsletter email/domain is always referenced. Also the similar thing when I tested this using the Free SMTP Server.

    The Free SMTP Server worked easily from the first time. I didn't even need to use a real SMPT Server. It seems that they use their own SMPT Server. But, it allows only 10 emails per day. Pegasus Transport Mail setup was very difficult, and it will not work unless you provide a real SMTP Server.

    Tarek.

  • tarekahf 215 posts 153 karma points
    Mar 24, 2012 @ 01:11
    tarekahf
    0

    All is working fine now using Mercury/32 (Pegasus) SMTP Relay Server.

    I have prepared the following webcasts for complete details:

    Part 1 - http://www.screenr.com/cz28

    Part 2 - http://www.screenr.com/ez28

    For using our Lotus Notes SMTP Server at work, I think I have to install the whole thing on Windows Server which is allowed to use our Work SMTP Server.

    I will try it out within the next couple of days.

    Tarek.

Please Sign in or register to post replies

Write your reply to:

Draft